REVIEW: Серията за лице MOЙ by Stefanie Giesinger

Привет,

Доста се чудих как да започна това ревю. По принцип изобщо не обичам да съм негативна и винаги смятам, че когато нещо не работи за мен, това не значи, че не е добро за друг. Нормално е човек да не уцелва винаги точната козметика за своя тип кожа. Склонна съм да приема липсата на ефект от даден продукт върху лицето си, но когато ефекта става дефект – това е много различна ситуация. Ами  точно такъв е случая със серията МОЙ на DM в колаборация с модела и инфлуерсър STEFANIE GIESINGER.

Честно казано не следя STEFANIE GIESINGER и се запознах с нея след като си взех два от продуктите от серията – измивния гел и крема за лице с glow ефект. От същата серия има и хидрогелна маска за лице, хидрогел пач маска за очи и ампули за лице, но ги пропуснах на първо четене. Исках да видя какво представляват едни базови продукти като гела и крема, за да преценя дали ще си пастнем.

Дизайнерът в мен няма как да не отдели поне ред за визията на опаковките. Много изчистени, ментово сини, нежни и някак луксозни. А надписа на кирилица – МОЙ е добавен бонус, който те кара да се загледаш. Все пак не срещаме често имена на кирилица върху масовите продукти от дрогериите. А трябва, но това е една много дълга тема, на която мястото й не е тук.

До тук добре – опаковката ме грабна, а цената не ме накара да се замисля. Споделих с вас първоначалните си впечатления в Нови придобивки от DM – първи впечатления. Но какво се случи след няколко седмици тестване.

 

Ще се опитам да съм кратка, за да не четете километрична статия, но има какво да се каже. Започнах да ползвам и двата продукта в комбинация всеки ден. Първоначално както измивния гел, така и крема ми направиха впечатление със силния си аромат. Някак по-силен от нормалното. Това беше първа доза колебание, защото парфюмите в козметиката често се слагат, за да замаскират нещо. При тези два продукта ароматът е доста силен и остава дълго след ползването им.

Ползвах ги заедно за около седмица, като изключих обичайните им заместители в обичайната си рутина, за бъда обективна и да видя ефекта. Ситуацията с кожата ми бързо стана плачевно стряскаща. Започна появата на пъпки. Първо една, после втора, след което започнаха да се появяват за още и още. От онези големите, болезнени и дълбоко подкожни. Не говорим за нещо, което леко прави малко бяло връхче, а за онези моменти, в които усещаш, че нещо голямо “набира” с пълна сила. Това не ми се беше случвало от тийнеджърските ми години, а доста често сменям продуктите и тествам доста неща.

Спрях употребата им и се върнях към нормалната си рутина за около седмица. Кожата ми си върна нормалния вид и пъпките почти изчезнаха. Почти бях на ръба да изхвърля както крема, така и гела на МОЙ в кошчето, но реших че може проблемите с кожата да са били от друг фактор – слаб имунинет, предстоящ цикъл или нещо друго. Реших да им дам втори шанс.

Този път подходих различно. Първо върнах почистващия гел в рутината си. Нищо лошо не се случи с лицето ми няколко дни. Реших да включа и крема и да видя как ще си взаимодействат. Първите два три дни нищо негативно и на третия ден отнво две приятелчета цъфнаха на лицето ми. Ами в този момент си дадох сметка, че е от крема за лице. Нещо в него не е наред и при моята кожа ефекта е тотален дефект. Измивният гел все още ползвам от време на време, но не ми е любим определено. Смятам че има доста други продукти, които са в хиляди пъти по-добри.

В заключение ще обобщя всичките си мисли за тези два продукта. Визията им е страхотна и много ме е яд, че продуктите МОЙ by STEFANIE GIESINGER са супер фотогенични и биха красяли както банята така и инстаграм фийда ми, но просто няма да присъстват нито на едното място, нито на другото. Просто защото те не са полезни за мен, не си вършат работата и влошават състоянието на кожата ми. Силният аромат и при двата продукта е налице. Измивният гел се справя със задачата си поносимо, но както казах има и по-добри попадения и не мисля, че е нещо уникално. А за крема нямам нито една добра дума. Хидратация минимална, кожата ми се омазняваше от него, а glow ефекта е само върху опаковката. Плюс тоталната ми кожна непомонисост към него и появата на пъпки…   Съветът ми е не се подвеждайте от готината визия и потърсете по-качествени продукти, които работят.

Ако пък вече сте пробвали нещо от серията и имате по-добри впечатления – моля споделете ми в коментарите, за да сме максимално полезни един на друг.

Целувки и до скоро!

Leave a Reply

Your email address will not be published.