REVIEW: Balea Aqua Serum

Хидратация и пак хидратация. Това е най-ценното и абсолютно задължително нещо, от което кожата ни се нуждае ежедневно. И поради тази причина вариантите за продукти, които са предназначени за това из козметичния пазар са колкото звездите в Млечния път… Безброй опции, във всякакви формули, състав, опаковка, ценови клас и т.н.

Днес ще си говорим за супер бюджетния вариант, който се справя по мое мнение доста добре и ме изненада приятно. Става въпрос за серума Balea Aqua Serum от дрогерии DM.

Опаковката е с помпичка, което позволява да му се радваме до край без притеснения и странни опити да изкараме максимума от количеството. (стискане, рязане и отчаяни опити да се извлече последната капка)  Количеството е 30 мл. – с това разполагаме и смятам, че е напълно достатъчно.  Аз лично моя го ползвам от около 2 месеца и все още има съвсем малко.  За мен е икономичен, но това е субективно и зависи до всеки индивидуално. Цената му е нещо около 6-7 лева.

Консистенцията на Balea Aqua Serum е доста течна и бяла, не е гелообразна, не и креместа и тежка.  Попива доста бързо, и  се абсорбира от кожата, без да остави следа след себе си.  За мен е супер за основа под грим, защото го ползвам почти изцяло сутрин и слагам грима си след това.

Съдържа добре познатата хиалуронова киселина, която е типичната съставка във всеки хидратиращ продукт. Тайната й се крие в огромното свойство да задържа влагата и това й действие подпомага подсигурява гладкостта на кожата и нейната добра хидратация. Нанасянето на хиалуроновата киселина прави кожата гладка, мека и дълбоко хидратирана.

Идва ред и на основната функция на серума  Balea Aqua – хидратацията. Мога да кажа, че е чудесен спрямо цена и качество –  ако искате допълнителна грижа за лице и хидратация. Аз лично го ползвам само сутрин и ми харесва ефекта през деня. Но ако сте със суха кожа или пък търсите интензивна грижа и “бомба”, която да върне влагата в кожата – ами по скоро това не е точния продукт. Balea Aqua Serum е от онези леки продукти, които за мен лично допълват, а не правят чудеса. Харесва ми и бих си го взела отново, защото през летните дни не утежни кожата ми. За есента лично бих го комбинирала с нещо по-дълбоко хидратиращо и предпазващо от изсушаването при смяната на сезоните.

Пълното съдържание на капсулите е следното: 

Допълнителен бонус – Balea Aqua концентрирани капсули:

От същата серия на Balea в DM дрогерии си взех и капсулите с концентрат за интензивно овлажняване. Ако питате защо – ами просто ей така исках да ги пробвам и ми се видяха добро допълнение. В опаковка са 7 на брой и обещават интензивна хидратация.  Ползвах 2 опаковки. Ароматът напомня на приятен мъжки парфюм и е различен от този на серума.  Консистенцията прилича на масло и смятах, че ще утежни моята по скоро мазна кожа. Но за моя изненада секунди след нанасяне върху кожата имате чувството, че сте нанесли нещо доста матиращо. Не зная как да ви го опиша, но все едно продукта е “изсмукал” всичко от кожата и е направил супер матирана и загладена.

Точно това обаче малко ме озадачи – капсули за хидратация на кожата и този силен матиращ ефект в едно. Странно ми е и някак си не бих посегнала отново към тях просто, защото смятам, че хидратацията, която обещават не е нещо без, което мога да живея. По-скоро са прекрасни за матиране и комфортен ефект през деня. Задържането на влагата в кожата ми убегна. Не са лоши и не бих казала, че повлияха зле на кожата ми, но с и без тях състоянието й е почти идентично. Като ще е гарга – нека е рошава. Като ще е хидратация – нека кожата да се усеща жива, еластична и подхранена. Като са ампули – нека ефекта да е силен и концентриран.

Пълното съдържание на капсулите е следното: 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.