How to bring spring into your home

diy-spring-ideas

 

Въпреки че до началото на астрономическата пролет има време, пролетната еуфория ме е обзела с пълна сила. Надявам се от студената зима да няма и следа повече. Пиейки кафето си на терасата сутрин чувам птички, отивайки към офиса минавам покрай няколко цветарски магазина, пълни с каквито се сетите пролетни цветя. Тази атмосфера не подмина и мен. Прииска ми се и у дома да се усети пролетния полъх и затова започнах да ставам крайно податлива към всичко, което говори за пролет. Точно защото настроението ми е доста приповдигнато, реших да ви споделя малките промени, които направиха апартамента ми доста по-свеж, пролетен и изпълнен с енергия. Невероятно е как няколко дребни неща могат да направят такава промяна.

Пролетна мини градина
Цветята са доказан символ на пролетта. Все пак това е времето, в което живота се пробужда и започва за цъфти с пълни сили. Точно това беше първото нещо, което исках да внеса вкъщи. Отидох и награбих няколко саксийки със зюмбюли, нарциси, иглики и каквото още ми хвана окото от Практикер. Там сега е пълно с всякакви цветя, но предполагам и в другите хипермаркети е така. Подходяща саксия или в моя случай кошница, един пакет почвена смес и много желание са достатъчни, за да направите своята мини пролетна градина. Съвет от мен – вземете си ненапълно разцъфнали растения. За няколко дни те ще се развият. Така ще се радвате по-дълго време на цъфтящата ви саксия. За малко да забравя – плетената ми кошница има доста отвори и за да не изтича водата при поливане, просто сложих вътре парче найлон.

tips-and-trick-for-spring

Свежи цветя
В допълнение на мини градината, напълнете дома си със свежи цветя във ваза. Не е задължително дори да са във ваза. Всеки съд, който побира достатъчно вода може да се превърне в прекрасен нов дом на някое красиво букетче. Дали ще са пъстри лалета или малки сладки кокичета – вазите с пролетни цветя създават специално настроение в дома. Пък и така можете да си ги сменяте през седмица, което донася нова емоция всеки път. Цветарските магазини са пълни с огромен избор, но аз лично предпочитам да купувам от уличните продавачи. Няма нищо по-прекрасно от това да си вземете букетче от някоя мила баба, седяща на тротоара. Радостта в очите й е нещото, което със сигурност ще оправи настроението ви с дни. Приятен разговор, нежни цветя, които да отнесете вкъщи и мила проява на помощ – несъмнено това е едно от нещата, които ме карат да се чувствам жива.

Пролет на бюрото ви 
Едно от местата, където прекарвам доста време в къщи е импровизираното ми home офис кътче. Пролетта не подмина и него. Първото нещо, което направих е да сменя wallpaper-а на компютъра си с нещо по-свежо и цветно. Освен него организирах и промених леко и вещите си. Обикновено докато работя по даден блог пост или някакъв дизайн около мен става пълен хаос – листа, бележници, моливи, четки, фотоапарат и още един куп неща. Не винаги имам време, сили и желание да оправям бъркотията след като приключа, но понякога ме хваща вълната да подреждам и да променям вида на бюрото си. Въпреки че съм страстен почитател на минималистичните и монохромни интериори, малко цвят никога не е излишен. Нов моливник, малко хартиени цветя и някоя и друга саксия или ваза и вече всичко някак си стана съвсем друго. Можете да направите същите промени и в офиса си, стига работата ви да не изиска спазване на някакви строги корпоративни правила. Все едно цветенце ще ви пуснат да си внесете… Нямате идея колко ще се промени настроението ви, а с него и самата мотивация за работа.

Нови дрехи за… дивана
Пролетта е сезон, в който всички сме склонни да внесем леки промени в гардероба си. По същата логика и едни нови възглавнички или калъфки ще вдъхнат нов живот в любимия ви диван. В Икея, Джъмбо, Айко и т.н. има най-различни предложения. Също така можете да си поръчате онлайн. Дали ще си вземете готови възглавнички или ще си поиграете като си направите свои собствени – решението зависи изцяло от нагласата ви. Важното е само да избирате десени и цветове, които допълват интериора на хола ви.

Аромат на пролет
Мини градинката и вазите с цветя със сигурност ще ароматизират пространството в дома ви, но има места из апартамента, където няма да е добре да стоят. Например банята или гардероба. Тогава на помощ идват ароматните свещи и ароматизаторите. Поставих няколко при дрехите си и всеки пък като го отворя ме лъхва доста приятна миризма. Банята пък заредих с нови свещи, които са прекрасен допълващ елемент на домашните ми спа терапии, които си правя от време на време.

Ами това бяха моите пет предложения за пролетна промяна на апартамента. За доста от тях се вдъхнових като разглеждах из Пинтерест. Там можете да намерите страшно много идеи и общо взето да не усетите как са минали 3 часа..дори повече. Нямаше как да направя всичко, което ми привлече вниманието, защото рискувах приятеля ми да ме изхвърли от нас :D, но ако и на вас темата с пролетните промени ви е интересна, можете да разгледате идеите, който подбрах ТУК

 

The-scent-of-spring

 

how-to-bring-spring-into-your-home

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.