Моето спасение срещу лъщенето – Bioderma SEBIUM

Лятото е времето, в което почти всички козметични продукти, които ползвам са свързани с матиране, справяне с мазната кожа и това лицето ми да е възможно най-чисто, хидратирано, но без да има и следа от лъщене. Днес ще ви разкажа за два продукта от серията Bioderma SEBIUM. Защо ще си поговорим за тях? Защото някак си тази серия ми стана спасител в горещите дни и ми помага да се боря с омазняването,  лъщенето и натрупването на себум. Ако и вие сте като мен и имате по скоро мазна кожа, която е предразположена към отделянето на повече себум и не искате да лъщите и  да се преборите с порите и запушването им, то се надявам да съм ви полезна.

Пробвала съм доста продукти от този тип. Но за мен лично истинския тест за ефективност са точно най-горещите месеци в годината. Някак от множеството козметични продукти, които са ми минали през ръцете, бях забравила за един дневен крем, чиято мостра ми беше попаднала и който ми се беше отразил много добре преди време- Bioderma Sebium Mat Control. И затова отивайки към аптеката имах ясната цел да си взема точно него. Въртейки се из щандовете ми попадна комплект, включващ точно този крем + един нощен крем, който има цел да се бори с несъвършенствата при проблемна кожа. Моята лично не бих я сложила в графата проблемна, защото сериозните пъпки, зачервявания и т.н  някак преминаха във времето. Като тийнейджър това си беше ежедневие, но в последните няколко години този проблем отмина. Останаха само проблемните зони с разширени пори (носле и брадичка), които образуват черни точки и силното омазняване в Т-зоната.

Bioderma Sebium Mat Control

Bioderma Sebium Mat Control

За него мога да кажа почни изцяло добри неща. Доста леко и приятно кремче, което наистина при мен се справя с лъщенето. Е гръмкото обещание на бранда за 8 часа предотвратяване на свръх отделяне на себум е малко пресилено. В следобедните часове вече ефекта на  Sebium Mat Control вече почти е изчезнал, но все пак аз го ползвам в най-горещите дни от годината и някак си това не ме изненадва. Формулата е много лека и придава мигновено матиран вид на лицето, като го хидратира добре и му придава сияен вид. Веднага след като го сложа усещам как порите ми са се стегнали и лицето ми има матов финиш. Пробвала съм го самостоятелно, като основа под фон дю тен и над слънцезащитен крем – и в трите случая се представи acheter viagra добре, като най-добър ефект виждам като го ползвам самостоятелно. Интересното при него е, че има способност да абсорбира омазняването. Какво значи това – ако в даден момент се затичате за метрото, или пък излезете от хладния климатизиран офис на слънце и веднага усетите лицето си мазно, не се притеснявайте. След около пет минутки всичко е изчезнало. Мен ми беше леко странно. Усещам лицето си леко мазно и първата ми мисъл е – оф този крем май вече не работи и след малко си пипвам челото и то няма и следа от лъщене. Някак е като вид магия, която не мога да обясня много добре, но при мен това се усеща много добре. Като цяло съм доста доволна от ефекта на кремчето и го слагам в графата добри покупки.

Bioderma Sebium Serum

В комплекта имаше и нощен крем, който не бях ползвала до сега. Неговата цел е да намали порите и да се справи с проблемната кожа. В описанието на продукта е казано, че се ползва през ден и пълния ефект ще е на лице след около 4 седмици. Честно да си призная аз не го ползвах толкова редовно и май не съм минала все още този период, но за сега усещам леко свиване на порите най вече в областта на нослето. Той е една идея по-тежък сравнен с Sebium Mat Control, но все пак е нощен крем. Формулата му е гелообразна, съдържа гликолова киселина и на база нощните кремове, които съм ползвала до сега – този е приятен и по-лек. Когато го нанеса няма този мигновен матиращ ефект, но все пак това не е целта му. Най-хубавото е, че не отежнява лицето ми вечер. Сигурна съм, че сте пробвали нощни кремове, които  дори сутрин се усещат на лицето.  Аз лично не понасям подобни продукти. Смятам, че ако нощен продукт не е попил в кожата ми за 8 часа сън, то той или е много силен за мен или просто има сериозен проблем с формулата си. Bioderma Sebium Serum ми хареса точно защото го няма този момент. Искам да му отделя още малко време и ще ви споделя дали спада в графата “не мога без него” или по скоро е – “ами не беше лош, но..”

 

Надявам се да съм ви била полезна и ако вие си имате тайни хватки в борбата с омазняването – споделете ми ги, защото тази тема е важна както за мен, така и за много момичета с подобни терзания.

Leave a Reply

Your email address will not be published.