Бъди дръзка – Avon Mark Challenge

Наскоро получих доста интересно грим предизвикателство. Готина кутия с гримове ме изненада в една скучна работна сутрин. От Avon Mark се погрижиха този ден да ми тръгне на добре 🙂 Няма да коментирам доброто представяне, а просто ще премина към цялата идея на предивзикателство  – две визии, две интерпретации за грим с продуктите, като основен акцент са устните.

Първо искам да си поговорим за червилата, защото те са на фокус. Имам два цвята от серията – Avon Mark Flushed и Avon Mark Caffeined. Моите пристрастия са към матовото (Flushed). Страшен цвят, добра трайност и най-прекрасното е, че не пресушава устните като типичните мат червила. Бих го нарекла като комфортен мат с добра издържливост. Доста ми допадна и цвета, защото е ярък, силно цикламен, но със студен подтон. Това го прави интересен и доста добър избор за студените дни, когато искаме да добавим акцент и да се откроим. За глос  червилото (Caffeined) мога да кажа, че е супер есенен цвят – топло, тъмно и прекрасно кафе. Трайността му е доста добра за такъв тип червило, все пак е глос. Нещото, което най-много ми хареса в него е силния блясък и цвят.

Преминаваме към изглаждащата и матираща основа за грим. За мен лично е интересен продукт. Не мога да кажа дали го обичам или не… Матира и изглажда лицето добре, но не съм влюбена във формулата. Някак си ми е доста трудно да намеря най-добрия начин за нанасяне. С гъбки в началото е добре, но след това оставя леки наплъстявания, а с четка ми е безумно трудно. Много бих се радвала просто този продукт да е в една идея по-течна формула и да е в тубичка.

При контуриращото дуо ми хареса тъмния цвят за контур. Приятно наситен и лесен за работа. Разнася се добре и не оставя силна пигментна черта. Цветът е добър и на моята кожа стои много естествено. Често си го ползвам в ежедневните визии. Хайлайт частта обаче никак не ми допадна. Просто бляскавите частици са доста големи и стоят като брокат на лицето. Просто пигмента се губи от силата на тези частици и стои грубо.

Спиралата за обем Big & Style е може би най-сполучливата спирала на Avon, която съм имала. Просто никак не съм фен на техните спирали и очаквах обичайното. Тази е приятна, но не мога да си кривя душата и да кажа, че е нещо wow. Хубавото при нея, е че наистина позволява напластяване след като е изсъхнала. Ноо със сигурност не ми е в класацията – задължително да имам.

Гелообразната очна линия + четката са приятни. Може би четката е една идея по-дебела отколкото бих предпочела, но пък очната линия е добре пигментирана и издържа дълго без да се размазва по никой начин.

След краткото ревю с моите първи впечатления от всеки продукт, е време да ви покажа и грим визите ми с тези продукти. Надявам се да ви допадат.

Продукти: Течно червило с блясък Avon MARK – Caffeined, Изглаждаща & матираща основа за грим Avon Mark, Фон дю тен MAYBELLINE Fit Me! Matte+Poreless, Контуриращо дуо Avon Mark (само тъмната част), Rimmel 5 Pan Eyeshadow Brixton Brown, руж MAKEUP REVOLUTION I LOVE MAKEUP BLUSHING HEARTS, Спирала за обем Avon Mark Big & Style
Продукти: Течно матиращо червило Avon MARK – Flushed, Изглаждаща & матираща основа за грим Avon Mark, Фон дю тен MAYBELLINE Fit Me! Matte+Poreless, Контуриращо дуо Avon Mark (само тъмната част), Rimmel 5 Pan Eyeshadow Brixton Brown, руж MAKEUP REVOLUTION I LOVE MAKEUP BLUSHING HEARTS, Спирала за обем Avon Mark Big & Style, Гелообразната очна линия Avon

*Продуктите на Avon Mark са ми предоставени от бранда.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.